BİLGİLENDİRME & TAVSİYELER

Acente, tur programında belirtilen etkinliklerin bir gün önceden bilgilendirilmeniz şartıyla tarih ve saat değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

Otele giriş saatleri 15:00 ile 17:00 arasındadır, bu saatler otelden otele yahut yoğunluk dönemine göre değişebilir.

Otelden çıkış saatleri 12:00'dır. Bu saate kadar odaların boşaltılması ve anahtarların resepsiyona teslim edilmesi gerekmektedir.

Yaka kartlarınızın üstünde bulunan OTOBÜS NUMARASINA göre S.Arabistan havalimanında otobüslere yerleşmeniz gerekmektedir (Gidiş tarihindeki grubun büyüklüğüne göre eklenecektir).

S.Arabistan'a ulaştıktan bir gün sonra isteyen umrecilerimiz görevlilerimizin yönlendirdiği yerlerden Suudi Arabistan telefon hatlarından ücret karşılığında temin edebilecektir.

SERVİSLİ OTELLERDE namaz vaktinden 30 dakika önce Harem-i Şerif'e servis yoktur. Dolayısıyla namazı Haremi Şerif'te kılmak isteyen umrecilerimiz erken hareket etmeleri gerekmektedir.

Herhangi bir sağlık probleminde görevlilerimiz sizlere hastaneye kadar refakat edip, tercümanlık ve ilaç alma hususunda yardımcı olacaktır.

Nur Dağı (Hira Mağarası) ve Sevr Dağı Mekke ziyaretleri esnasında sadece eteklerinden bilgilendirme şeklinde görülmektedir. Dağa çıkmak isteyen umrecilerimiz ziyaret saatleri dışında gruptan ayrı BİREYSEL olarak bir taksi tutarak HİRA veya SEVR MAĞARALARINA çıkış yapabileceklerdir. Ancak Dağa tırmanmanın tehlikeli olduğunu bildirir, acentemiz doğabilecek sıkıntılar karşısında sorumlu değildir.

Elektronik alışveriş yapmak isteyen umrecilerimizin Mekke'de AZİZİYE bölgesini tavsiye ederiz ve taksiyle BİREYSEL olarak gidebileceklerdir, görevlilerimiz hiçbir şekilde bu tarz alışverişlerde size iştirak edemeyeceklerdir ve pazarlığa karışmaları şirket prensiplerimiz gereği yasaklanmıştır.

Medine'de Hurma alışverişinizi dilerseniz kendiniz, dilerseniz de görevli arkadaşlarımız eşliğinde hurma bahçesine veya fabrikaya giderek yapabilirsiniz. Ancak görevlilerimiz sadece ulaştırmakla mükelleftir, kesinlikle pazarlığa girmesi söz konusu olamaz ve hiçbir esnafa kefil değillerdir.

Acentemiz tarafından her yolcuya zemzem ücretsiz hediye etmekteyiz. Zemzemleriniz Mekke görevlimiz tarafından Mekke'de otelinize getirilecektir. Her umrecimizin 5 litre zemzem alma hakkı vardır. ZEMZEMLERİNİZİN ÜSTÜNE İSİM YAZMANIZ RİCA OLUNUR.

Her yolcunun TÜRK HAVA YOLLARINDA 30 KG, SUUDİ ARABİSTAN HAVAYOLLARINDA 30 KG, ATLAS JET HAVAYOLLARINDA 30 KG, NASAİR HAVAYOLLARIN DA 20 KG yük taşıma hakkı bulunmaktadır. Ayrıca TÜRK HAVA YOLLARI & SUUDİ ARABİSTAN HAVAYOLLARI & ATLAS JET HAVAYOLLARINDA ek olarak ZEMZEM taşıma hakkı verilmiştir, NASAİR HAVAYOLLARINDA ZEMZEM taşıma hakkı bulunmamaktadır. FAZLA KİLOLARDAN HAVAYOLLARI KİLO BAŞINA ÜCRET TALEP ETMEKTEDİR, ŞİRKETİMİZ FAZLA KİLOLARDAN SORUMLU DEĞİLDİR.

S.Arabistan'da bulunduğunuz süre içerisinde sağlığınız için dışarıdan fazla yağlı yiyecek tüketmemenizi önerir, otel yemeklerinin temiz ve güvenilir olduğunu belirtmek isteriz.

Şeker ve tansiyon hastası olan umrecilerimizin S.Arabistan'da bulunduğu sürece otelde verilen yemekleri düzenli olarak tüketmesi, gıdasız kalmaması gerekmektedir.

Harem-i Şerif'te farz namazlarından sonra hemen hemen her namazda cenaze namazı ilan edilip cenaze namazına durulur.

Harem-i Şerif'te Farz namazlarından sonra tesbihât yapılmaz, herkes kendi tesbihâtını bireysel olarak yapar.

Harem-i Şerif'te ve Mescid-i Nebevi'de kamera-fotoğraf makinesi-yemek-çocuk arabası battaniye ve benzeri şeyler içeri alınmaz.

Harem-i Şerifte ayakkabılarınızı naylon bir poşete koyup yanınızda taşıyınız, aksi takdirde kaybolma ihtimali yüksektir.

Harem-i Şerif'te pasaport ve yüklü miktarda para taşımamanızı tavsiye ederiz.

İbadetlerinizi daha sağlıklı yapmak için güneş çarpmasına karşı dikkatli olunuz, sıcakta fazla kalmayınız.

Cuma namazlarında Harem-i Şerif'te daha rahat yer bulmanız için erkenden gidiniz.

Harem-i Şerif'te Teheccüd namazları için sabah namazından en az 3 saat öncesinde hazır bulunmanız gerekir.

Dövizcilerde 100 Dolar sabit olarak 375 Suudi Riyaline denktir. 100 TL yaklaşık olarak 77 Suudi Riyaline denk gelmektedir. 100 Euro yaklaşık olarak 500 Suudi Riyaline denk gelmektedir. Bu rakamlar ortalama rakamlardır günlük kur farkına bağlı olup değişiklik gösterebilir.

Ravza'ya Bayanların giriş saatleri 07:00 - 11:00 / 13:00 - 15:00 / 21:30 - 23:30 saatleri arasındadır. Diğer saatlerde Bayların giriş saatleridir.

Bu bilgilendirmeyi yanınızda bulundurmanızı, kayıp olmanız durumunda görevlilerimizi aramanızı tavsiye ederiz.

İbadetlerinizde acentemiz tarafından verilen kitapçıklardan faydalanabilirsiniz.

Serbest günlerinizde tavsiye olarak genellikle vakit namazlarınızı Harem'de kılmanız önerilir. 7 Günlük programda 1 Umre, 10 Günlük Programda 2 Umre 14 ve 20 Günlük Programlarda 3 Umre acentemiz tarafından yaptırılacaktır, ancak daha fazla umre yapmak isteyenlere taksi ile kısa mesafede olduğu ve ulaşımı kolay olduğu için Ten'im mikad sınırına gitmeleri tavsiye edilir. Ayrıca bol miktarda Tavaf yapmanızı önermekteyiz.

Ziyaret ve Umre saatleri veya günleri yerel koşullar sebebiyle değişiklik gösterebilir. Bu durumda S.Arabistan görevlilerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Ertesi gün programı olan umrecilerimiz bir gün önceden otel hareket saatini görevlilerimizden kesin olarak öğrenmek ve teyit etmek zorundadır.

S.Arabistan görevlilerimize aşağıda verilen telefon numaralarından 24 saat ulaşabileceklerdir. Her türlü problem karşısında kendilerini aramanızı rica ediyoruz. Otellerde lobide 24 saat görevli bulundurulamamaktadır, gün içerisinde ekseriyetle görevlimiz tarafından ziyaret edileceksiniz.

S.Arabistan veya Türkiye Havalimanlarında gümrüksüz bölgeye görevlilerimizin geçmesi mümkün olmamaktadır. Dolayısıyla gidişte pasaport kontrollerinden geçtikten sonra görevlimiz sizi karşılayacaktır veya dönüşte pasaport kontrollerinden geçmeden önce görevlilerimiz sizi uğurlayacaktır.

 

KARŞILIKLI SORUMLULUKLAR & ŞARTLAR

1. Acente sadece adı geçen misafire karşı sorumluluk taşır. Grup adına, grup yetkilisi olarak ismi geçen kişiyi muhatap kabul eder

2. Misafirin iptal talebi veya değişiklik talebinde bulunması durumunda, acente kendisinden bu işlemden doğan ceza veya yaptırımlar ile yapmış olduğu harcamayı kesinti yapma hakkına sahiptir. Misafir bu ücretleri ödemeyi peşinen kabul eder.

3.Acente turun başlama tarihine kadar acenteyi bağlayan bir sebeple iptal veya değişiklik durumu söz konusu olursa, bu durumu misafirine bildirmekle yükümlüdür ve Misafir bu durumda iptal hakkını kullanabilir veya Acentenin sunmuş olduğu başka bir programa katılabilir ve iptal hakkını kullanmak istemesi durumunda tur ücretinden hiç bir kesinti yapılmadan tüm ödemiş olduğu tutar kendisine geri iade edilir.

4.Acentenin iradesinin dışında doğan sebeplerle vizelerin yetişmemesi, uçak veya otel müsaitliklerinin olmaması durumunda acente bu durumu misafirine bildirmekle yükümlüdür ve tur hakkında gerekli yapılabilecek alternatifleri sunarak misafirin teyidi ile söz konusu değişiklikleri yerine getirecektir. Bu durumda misafirin iptal etmek istemesi halinde 02 numaralı madde işleme konulacaktır.

5.Suudi Arabistan vize işlemleri İstanbul Konsolosluğunun inisiyatifinde olup, vize işlemlerine başlanması misafirin vizesinin kesin alınacağı anlamına gelmez, konsolosluk vize vermede sakıncalı gördüğü kişilere veya eksik evrak sunulması durumunda vize vermeyebilir. Vizesi çıkmayan misafir acenteyi sorumlu tutamaz ve tüm masrafları ödemeyi peşinen kabul eder.

6.Acente uçak veya araç rötarları konusunda sorumlu değildir veya Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğunun olağan dışı durumlarında vize vermemesi veya geç işlem yapması durumundan sorumlu değildir.

7.Otellere giriş saati 18:00, otelden çıkış saati 12:00 olup, misafir bu saatler dışında odaya girmek veya odadan çıkmak istemesi durumunda otelin cezai veya ek ücret talep etmesi gibi yaptırımlarını peşinen kabul etmiş sayılır.

8.Havayolu taşımacılıklarında Misafir, Havayolu firmasının belirlediği miktarlarda bagaj hakkına sahip olup, fazla yük taşımak istemesi durumunda doğacak ücretlerden acente sorumlu değildir. Taşımacılık sonrası unutulan eşyalar veya kargoda kaybolan, kırılan veya zarar gören eşyaları konusunda Misafir muhatap olarak kullandığı Havayolu Firması ile irtibata geçecek olup acenta herhangi bir sorumluluk taşımaz.

9.Misafir, Acentenin istediği evrakları eksiksiz ve zamanında teslim etmeyi taahhüt eder. Evrak teslim tarihinden sonra gelen pasaportlarla ilgili doğabilecek gecikmelerden ve gecikme sonucu maddi zararlardan acente sorumlu değildir.

10.Misafir turun ücretini gitmeden 20 gün öncesine kadar bitirmeyi taahhüt eder.

11.Yurt dışı çıkış harcı, pasaport masrafları ve istenen diğer evraklar ile ilgili ücretler tur ücretine dahil olmayıp, misafir kendisi ödemeyi kabul eder.

12.Suudi Arabistan hükümeti tarafından ek vize vergisi talep edilmesi durumunda, bu vergi kişiye özel hesaplanmakta olup, fiyatlarımıza dahil edilememektedir.

13.Ekonomik otellerde verilen yemek menüleri, Diyanet ve Türsab'ın hazırladığı yıllık yemek menüsüdür.

14.Lüks otellerde üçlü ve dörtlü odalarda, üçüncü ve dördüncü yataklar ek yatak olup standart ebattan farklı olarak verilmektedir.

15.Otellere giriş saatleri 15:00 ile 17:00 arası olup, otellerden çıkış saatlerinden 12:00'dir. Buna göre uçaklara ulaşma ve kalkış saatleri doğabilecek uyumsuzluklar sonucu, ek gece ücreti ödenmeyen veya odalardan de ekstra izinlerin alınamadığı misafirlerin bu saatlere riayet etmesi zorunludur.

 

ÜCRETE DAHİL HİZMETLERİMİZ

Gidiş - Dönüş Uçak Bileti

Belirtilen Otellerde Belirtilen Gece Sayısı Kadar Mekke ve Medine Konaklamaları

Ekonomik Otellerde Tabldot Usulü Sabah Kahvaltısı, Öğlen Ara Öğünü ve Akşam Yemeği

Lüks Otellerde Açık Büfe Usulü Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemeği

Lüks Otobüslerle Mekke ve Medine Havalimanları Transferleri

Lüks Otobüslerle Mekke ve Medine Ara Geçiş Transferleri

Lüks Otobüslerle Mekke ve Medine Ziyaretleri

Vize ve Diyanet İşlemleri

Zorunlu Seyahat Sigortası

Rehberlik ve İrşad Hizmetleri

Hudeybiye, Cirane ve Tenim Umresi (8 ve 10 Günlük Umre Programları Hariç)

 

 

 

 

Kısaca Umre Vazifesi

Umre Nedir ?

Umre ibadeti, Müslümanların özlemini duydukları kutsal topraklarda yaptıkları bir ibadettir. Bu ibadet umrecilerin mikat alanlarında ihrama girerek Kâbe’yi tavaf etmek, Safa ile Merve arasında Sa’y yapmak ve saçların bütününü veya bir kısmını tıraş etmekle tamamlanır.

Peygamber Efendimiz’in (s.a.s), Müslümanlara öğrettiği bu sünnet asırlar boyu yapılmaya devam etmektedir. Hac ibadeti için belirli bir zaman dilimi bulunurken Umre için böyle bir şart yoktur. Umre turu sadece Haccın yapıldığı Kurban Bayramı günlerinde 5 gün yapılamamaktadır. Hac ibadeti kadar yoğun olmadığı için Umre’de kuraya girmeye de gerek yoktur.

Umre nasıl yapılır?

Umre yapmak için giyilen ihramlar Harem bölgesi dışında giyilir. Harem’e gelince şu şekilde niyet edilir: “Allah’ım senin rızanı kazanmak için umre tavafını yapmak istiyorum. Onu bana kolay eyle ve kabul buyur!” ve umre tavafı yapılır. Bu tavafın ardından tavaf namazı kılınır. Daha sonra Say ibadetine geçilir. Niyet edilerek Safa ve Merve tepeleri arasında Say yapılır. Sayın tamamlanmasının ardından ise saçlar tıraş edilir ve böylece umre ibadeti tamamlanmış olur.

Umreye gitmek isteyenler bu alanda hizmet veren tur acentemiz ile kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Emir Turizm olarak her mevsim düzenlenen umre ziyaretlerinde sizin adınıza her türlü Umre resmi evrak işlemleri yapılır. Uçak bileti, pasaport, vize ve tüm kayıt işlemleriniz eksiksiz bir şekilde hazırlanır.

Misafirlerimizin tüm soruları ve ihtiyaçları tur şirketi tarafından kısa sürede çözümlenir. Bu yüzden sizin herhangi bir detayla uğraşmanıza gerek kalmaz ve sadece ibadet ile meşgul olmanız için elden gelen gayret gösterilir.

Umre ibadeti Mekke’de gerçekleştiriliyor olsa da Umre turları yalnızca Mekke ile sınırlı değildir. Peygamber Efendimiz’in yaklaşık on yıl boyunca ikamet ettiği ve orada medfun bulunduğu Medine-i Münevvere ziyaretleri de tur kapsamına girmektedir. Misafirlerimiz için Mescid-i Nebevi ve İslam tarihinde önemli rol oynayan ziyaret yerleri için planlı bir tur hizmeti verilmektedir.

Umre Turları

Emir Turizm olarak Ekonomik Umre turları, Ramazan Umre turları gibi çeşitli tur seçeneklerimiz bulunmaktadır.Sizlere yapacağınız Umre ziyaretinde rehberlik hizmeti sunmaktayız. Kayıt için gerekli belgeler, Mekke ziyaret bilgileri, Medine ziyaret bilgileri ile birlikte edinilmesi gereken Dini bilgiler sitemizde mevcuttur. Umre yolculuğunda sizlere Emir Turizmin tecrübeli rehber ve din görevlileri eşlik eder ve umre ziyareti boyunca kutsal topraklarda ziyaret edilecek yerlerle ilgili hizmet sunarlar. Umre vazifesi yapmak için misafirlerimizin her türlü resmi işlemlerini acentemiz yerine getirmektedir.

Kutsal toprakları ziyaret etmek için belli bir yaş sınırlaması ve kuralı yoktur.Eşinizle, ailenizle veya arkadaşlarınızla çıkabileceğiniz bu yolculukta odalar sizin talebinize uygun hazırlanmaktadır. Yemek ve kahvaltılarda Türk şirketlerinin hazırladığı yemeklerle sunulmakta, bu konuda yabancılık çekmeyeceğiniz garanti edilmektedir. Kâbe’ye yakın konaklama yerleri ve otellerle anlaşan acentemiz size umre ibadetinin her aşamasında eşlik eder.

Misafirlerimiz kutsal topraklara vardığında konforlu otellere yerleştirilmektedir. Ziyaret edilmesi gereken yerlerde tecrübeli rehberlerimiz size eşlik edecektir. İhramların giyildiği mikat bölgesine Emir Turizmin ayarladığı otobüslerle götürülür ve burada ihrama girdikten sonra yapacağınız vazifede her türlü bilgi verilir.

Özlemini çektiğiniz Kutsal topraklara yapacağınız bu ziyaretinizde profesyonel, samimi ve güler yüzlü bir hizmet için Emir Turizm acentesiyle bu yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz.

Umre Nedir?

Müslümanlar için Umre, Kabe-i Şerif’i ve etrafındaki kutsal mekanların Hac dönemi dışında ziyaret edilmesii anlamına gelir. Umre ibadetini gerçekleştiren mümine ise mutemir denir.

Hac, Müslümanların üzerine farz olan bir ibadet iken Umre farz bir ibadet değildir fakat Kur’an-ı Kerim’de de geçen umre ibadetini gerçekleştirmek makbul olan bir seçenektir.

'Şüphesiz, Safa ile Merve Allah'ın (dininin) nişanelerindendir. Onun için her kim hac ve umre niyetiyle Kâ'be'yi ziyaret eder ve onları da tavaf ederse bunda bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse şüphesiz, Allah onu bilir, karşılığını verir.

Bakara Suresi, 158. Ayet

Umre ibadetine giden bir mümin, bu kutsal ziyaretinde yalnızca Kabe-i Şerif’i görmekle kalmaz. Aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in indiği, tarih boyunca birçok peygamberin gelip geçtiği ve Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) Efendimizin yaşadığı toprakları da ziyaret etmiş olur.

Umreye giden bir mutemir, Mekke ve Medine gibi İslam’ın doğuşuna ve yayılışına şahitlik etmiş mübarek şehirlerde, dünyanın her bir yanından Allah (c.c.) rızası için ibadet etmeye gelmiş Müslüman kardeşleriyle birlikte ibadet etme lütfuna da erişir.

Umre Dönemi Ne Zamandır?

Hac için belirli bir dönem var iken umre, hac mevsimi dışında kalan zamanlarda yapılabilir.

Hac, hazırlık ve Hac temizliği dönemleri ile Zilhicce ayında gerçekleştirilir. Hac zamanı olan Zilhicce ayı ile Hac temizliği olan dönem dışında kalan tüm zamanlarda umre ibadeti gerçekleştirilebilir.

Yani denilebilir ki Hac mevsimi dışındaki tüm zamanlarda, yılın neredeyse tamamına yakın bir süre boyunca Müslümanlar umreye gidebilir.

Umrede Farz ve Vacip Var Mı?

İslam’da her ibadetin farzları vardır. Umre de bir ibadet olduğu için elbette umrenin de farzları ve vacipleri bulunmaktadır.

Umrenin farzları; ihramve tavaftır. Umreye giden bir mümin eğer ihrama girmez ise yahut Kabe’i tavaf etmez ise umre yapmış sayılamaz. İhram ve tavafsız bir umre olmaz. İhram şarttavaf rükün olan farzdır.

Sa’y yapmak ile tıraş olup ihramdan çıkmak da umrenin vaciplerindendir.

 

Umre Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Umreye Giden Hac Yapmış Sayılır Mı?

Her ne kadar Umre “küçük hac” olarak anılsa da ve Umre ile Hac benzerlikler gösterse de her ikisi de birbirinden farklı ibadetlerdir.

Hac ibadeti islam’ın 5 şartı ndan birisidir ve Müslümanlar üzerine farz kılınmıştır. Fakat Umre ibadeti İslam’ın şartlarından olmadığı gibi farz da kılınmamıştır.

Hac ibadeti ile Umre ibadetlerinin farzları, vacipleri, gerektirdikleri de farklılıklar gösterir. Umreye giden kişi hacı olmadığı gibi o kişiye hacı demek de doğru değildir. Yalnızca Hac görevini yerine getirmiş, hacca gitmiş bir mümine hacı denilebilir.

Umre Aşısı Nedir?

Suudi Arabistan Devleti, Menenjit Aşısını ziyaretçi yoğunluğundan dolayı oluşabilecek virüs salgınlarını önlemek amacıyla zorunlu kılmıştır.

Mekke ve Medine ye ibadet için gidecek olan Müslümanların zorunlu olarak yaptırdığı Menenjit AşısıUmre Aşısıolarak bilinmektedir.

Umre Vizesi İçin Pasaport Başvurusunu Kişi Mi Yoksa Kurum Mu Yapar?

Umre vizesi için pasaport başvurusunu ve pasaport işlemlerinin tamamını kişi kendisi yapmak durumundadır. Pasaport ile ilgili işlemler kişiye ait olduğundan, pasaport işlemleri ve bu işlemlerin ücretleri umre fiyatlarına dahil değildir.

Umreye Gidebilmek İçin Çipli Pasaport Şart Mı?

2013 yılında Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın yaptığı bir düzenleme ile çipli pasaport o tarihten bu yana zorunlu kılınmıştır. Umre vizesine başvuracak kişilerin pasaportları muhakkak çipli pasaport olmalıdır.

Eğer pasaportunuz çipli değilse umre başvurusundan önce pasaportunuzu güncellemeniz gerekmektedir.

Yeşil Pasaportu Olanlar Umre İçin Vize Almalı Mı?

Umre ve Hac vizeleri tüm bunların dışında tutulan ayrı vizeler olduğu için yeşil pasaportu olan vatandaşlar da Suudi Arabistan Umre Vizesini almak zorundadırlar.

Umre Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Umre fiyatlarının belirlenmesinde çok fazla faktör rol oynar.

Umrede kalınacak gün sayısına göre (7-10-14-30 vb) ve verilen hizmetlerin kalitesi göre umre fiyatları belirlenmekte ve değişiklik göstermektedir. Uçuş hizmetleri, transfer hizmetleri, araç kaliteleri, havayolu tercihleri, konaklama hizmeti, kalınacak otellerin koşulları gibi birçok faktör umre ücretlerinin belirlenmesinde etkilidir.

Bunun yanı sıra umrede kalınacak gün sayısı kadar umreye gidilecek olan dönem de önemlidir. Ayrıca seçilen umre döneminde otellerde sunulan yemek hizmetleri gibi faktörler dahi umre fiyatlarında belirleyici unsurlardır.

Umrede Tavaf Namazı Kılmak Zorunlu Mu?

Umrede tavaf namazı farz değildir fakat vaciptir. Eğer kişi umresini tam yapmak istiyorsa Kabe tavafından sonra kendisine vacip olan Tavaf namazını kılmalıdır.

Tavaf namazı kılmamak mekruh sayılır. Tavaf namazı iki rekattır.

Umre Tavaf Namazı Ne zaman ve Nerede Kılınır?

Tavafın tamamlanması için, 7 şavttan oluşan Kabe tavafından sonra tavaf namazı kılınmalıdır. Tavaftan sonra kişi namazını bile isteye kılmaz ise umresini batıl konuma düşürmüş olur.

Tavaf namazı, kesinlikle Harem Bölgesi içerisinde kılınması gereken bir namazdır.

Makbul olanı ise mescit içinde Makam-ı İbrahim in hemen arka tarafında kılınmasıdır. Fakat ön saflarda ya da Makam-ı İbrahim’in herhangi bir yerinde dahi yer bulamayan kişiler namazlarını mescit içerisinde herhangi bir noktada da eda edebilirler.

 

 

 


Hızlı Filtreleme

Aylar

Özel Gün